MENU'S


Enkele van de vele gegeten menu's










Vrijdag 12 mei (opgeven kan tot donderdag 11 mei 09.00 uur)   
Voorgerecht: Asperge-ricotta taartje
* Hoofdgerecht: Geroosterde bloemkool met lamsvlees
* Nagerecht: Aardbeien, aardbeien en nog meer aardbeien

Vrijdag 19 mei (opgeven kan tot donderdag 18 mei 09.00 uur)   
Voorgerecht: Gebakken aubergine met mozzarella en basilicum
* Hoofdgerecht: Aspergetaart met gebakken zalm
* Nagerecht: Huisgemaakt, geweldig lekker, appel honing sorbetijs
________________________________________________________
  
_____________________________________________________
APRIL: Aspergetijd!!! 
Voorgerechten:
* Glaasje met rosbief en groene asperges


* Eierterrine met geitenkaas (zeer geschikt voor goede vrijdag de 14de)
* Super gevulde aspergesoep
Hoofdgerechten:
* Vis van de dag met asperges, surimisalade en ei

* Lamskoteletjes met geroosterde groenten en salsa verde
* Gebakken kabeljauw  met geitenbrie, worteltjes, peultjes en een bietensalade met noten 
Nagerechten:
* Huisgemaakt ijs van de dag met fruit
* Clafoutis met blauwe bessen
* Chocolade brownies met koffie of thee 

__________________________________________________________________________

    __________________________________________________________________________
Vrijdag 28 oktober is er een soep en snack avond! NOG EEN PLAATSJE VRIJ

Heerlijke pompoensoep uit de slowcoocker met daarna allerlei lekkere hapjes

De prijs voor dit menu is € 15,00 exclusief drankjes 


_____________________________________________________________________________
Afgelopen vrijdag 16 januari  stond deze heerlijke hartige OER groententaart op het menu. @ goed gelukt en erg lekker


_________________________________________________________________________


Eet lekker mee op 1 april:
Voorgerecht: Wortelsoep met gember en OERcrackers
Hoofdgerecht: In de oven gegaarde visfilet met spekcrumble en courgette

 

* Nagerecht: Tiramisu met chocolade saus, absoluut niet OER 

_______________________________________________________
Kom op vrijdag de 13de december “OER-eten” zonder vrees. Het 3 gangen menu ziet er als volgt uit:



*      Voorgerecht: Verse mosterdsoep met krokante witlof

*      Hoofdgerecht: OER boerenkool met rundvlees of een vegetarische variant met noten en paddenstoelen

 *      Nagerecht: Bitterkoekjes met dronken druiven



Het rundvlees komt natuurlijk weer van de Bilderdamse koeien van Hubert en Heidi. De slager die het vlees verwerkt is onlangs uitgeroepen tot een van de beste slagers van Nederland! (Ambachtelijke Slagerij Peter Snel uit Hoofddorp).
____________________________________________________________________
Menu vrijdag 1 februari 

De kop is er af, aan de eerste GASTENTAFEL schoven 5 mensen aan en zij waren allemaal enthousiast.



Het menu ziet er als volgt uit:

* Voorgerecht: Thaise soep gemaakt van verse kippenbouillon

* Hoofdgerecht: biologische biefstuk uit het Groene Hart met groenten en gebakken zoete aardappelen

* Nagerecht: Hollands kaasplakje met eigengemaakt notenbrood


_________________________________________________________________________________
De EERSTE KEER 25-01-2013